Marie Skaaning tiltræder som ny sekretariatsleder

Af Marie Skaaning

Jeg er blevet sat på en svær opgave – nemlig at lave en lille præsentation af mig selv, så I har en idé om, hvem den nye sekretariatsleder er. Så her kommer en kort introduktion til, hvem jeg er og hvad jeg beskæftiger mig med – ud over jobbet her i Danske Kulturbestyrelser.

Jeg er i sin tid uddannet Cand.mag. i Musikvidenskab med Music/Arts Management som profil. Og min underviser i Management – ja, det var selveste Jens Nielsen! Jeg kan uden at tøve sige, at Jens var min favorit-underviser i alle mine år på universitetet, og hans tilgang til arbejdet med kunstnere og kulturinstitutioner var en stor inspiration.

Siden jeg blev færdiguddannet, har jeg arbejdet i musikbranchen, hvor jeg især har beskæftiget mig med klassisk musik. Jeg har arbejdet med klassiske komponister på Wilhelm Hansen Musikforlag, været selvstændig ad flere omgange, hvor jeg har arbejdet som manager, konsulent og sparringspartner for diverse musikere, orkestre og kulturinstitutioner, og så har jeg arbejdet en masse med fundraising igennem alle årene.

De senere år har jeg været tilknyttet Rued Langgaard Festival i Ribe, hvor jeg er projektleder og fundraiser. Og så er jeg for nylig blevet ansat som projektleder i Jacob Gades Legat, hvor jeg arbejder med talentudvikling af børn og unge.

Jeg er meget beæret over at skulle overtage stafetten efter Jens, og jeg glæder mig meget til alle de projekter, der ligger forude. Jeg har arbejdet for både små og store kulturinstitutioner, hvilket har gjort det tydeligt for mig, hvor stor relevans Danske Kulturbestyrelser har, og jeg ser et kæmpe potentiale for foreningen. Så jeg glæder mig meget til at være med til at styrke foreningens initiativer og udbrede kendskabet hertil – også for alle de små kulturinstitutioner, der måske slet ikke er klar over, hvor meget de har brug for en forening som denne.

Privat er jeg nu bosiddende i Svendborg med mand og tre børn efter mange år i København. Jeg nyder at være flyttet lidt ud i naturen, og suger så til mig af hovedstaden, når jeg er der – hvilket heldigvis stadig sker ofte.

Jeg glæder mig til at møde jer alle sammen til møder rundt i landet, til konferencer og generalforsamlinger i fremtiden. Rigtigt god sommer.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.