Joy Mogensen, kulturminister

Joy Mogensen er sprunget direkte fra borgmesterposten i Roskilde til medlem af regeringen som kultur- og kirkeminister. Hun har været borgmester fra 2011 til 2019. Medlem af byrådet har hun været siden 2006.

Joy Mogensen er noget så sjældent som en fagligt veluddannet kulturminister. Hun har en master i Public Governance fra CBS, en bachelor i kulturmødestudier fra Roskilde Universitet og har derudover studeret Moderne Kultur og Kulturformidling på Københavns Universitet og litteraturvidenskab på Aarhus Universitet.

Hun startede sit arbejdsliv som konsulent hos Rambøll, hvor hun blandt beskæftigede sig med oplevelsesøkonomi og forretningsudvikling. Herefter var hun konsulent hos Teknologisk Institut, inden hun blev borgmester, som er en fuldtidsstilling.

Som borgmester var Joy meget involveret i byens kulturliv, og hun har bl.a. været formand for Roskilde Museer og for Vikingeskibsmuseet. Hun kæmpede en hård kamp for at få Vikingeskibsmuseets skadede bygning affredet, og det lykkedes i et godt samarbejde med den foregående minister, Mette Bock.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.