Nyt fra Danske Kulturbestyrelser

Dette nyhedsbrev er Foreningen af Danske Kulturbestyrelsers første skridt i praksis. Vi skal ikke lægge skjul på, at vi med en vis ydmyghed begiver os ud i dette felt af engagerede, kyndige og arbejdsomme bestyrelsesfolk. Vi er meget glade for, at der allerede nu har været så stor opbakning til også på kulturområdet at slå sig sammen for at styrke det gode, der allerede sker, og påvirke de rammebetingelser, bestyrelserne har for at yde det bedste for deres kulturinstitution eller kulturfestival.

Tanken er at udgive 3 – 4 nyhedsbreve om året.

Vi sender dette første nyhedsbrev til bestyrelsesformændene for medlemsbestyrelserne og beder om, at nyhedsbrevet videresendes pr. mail de øvrige bestyrelsesmedlemmer. Bestyrelsesmedlemmerne har herefter mulighed for at tilmelde sig nyhedsbrevet på hjemmesiden www.kulturbestyrelser.dk, så de modtager det direkte fremover.

Herudover sender vi det første nyhedsbrev som bilag i en mail til alle, der har modtaget opfordring til at melde sig ind i foreningen. Heri opfordres de til at tilmelde sig nyhedsbrevet på hjemmesiden.

Nyhedsbrevet er gratis, og alle kan abonnere.

Formålet med nyhedsbrevet er at medvirke til et godt vidensniveau om bestyrelsesarbejde generelt og kulturbestyrelsers rolle i den samlede kulturpolitiske ledelsesproces i særdeleshed – det, man kan kalde cultural governance. Indholdet skal dække emner som:

  • Nyt fra bestyrelsesverdenen i praksis
  • Interview med bestyrelsesmedlemmer i kulturbestyrelser
  • Portrætter af danske kulturbestyrelser
  • Introduktion til bøger, forskning og kodeks for godt bestyrelsesarbejde
  • Orientering om interessante udviklinger i kulturbestyrelsernes verden, herunder ministeriets, styrelsens og kommunernes initiativer på området
  • Orientering om, hvad andre bestyrelsesforeninger beskæftiger sig med (der findes bestyrelsesforeninger både i den private og offentlige sektor)
  • Indlæg fra læserne
  • Nyt fra vores egen forening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.