Bestyrelseskonference om bedre beslutningsprocesser i bestyrelser

Bestyrelsesforeningens konference fandt sted med en stjernerække af talere den 20 maj. 2016. Bestyrelsesforeningen er en forening for private virksomheders bestyrelser og blev startet i 2013 af 8 virksomheder, 10 professorer og 24 bestyrelsesformænd. I dag har foreningen mere end 500 medlemmer. (Se mere på www.bestyrelsesforeningen.dk)

Konferencen åbnede med en drøftelse af dagens udfordringer mellem Bestyrelsesforeningens direktør, Tom Jacobsgaard og professorerne Steen Thomsen og Lucia Reisch, begge CBS.

Herefter gik konferencens trækplaster på scenen, Havardprofessoren, forfatteren og tidligere Obama-rådgiver, Cass Sunstein, der gav os et eminent og charmerende indblik i den nyeste viden om bestyrelseslokalernes dynamikker og faldgruber og gode råd til gruppeprocesser i bestyrelser. Han forelæste over sin seneste bog, som er omtalt i en anden artikel i dette nyhedsbrev.

Bestyrelsesformændene Steen Riisgaard (Egmont, COWE m.fl.) og Ole Andersen (Danske Bank, B&O m.fl.) berettede derefter om deres erfaringer og praksis – til dels med inspiration fra det oplæg, de lige havde hørt. Og endelig var der en topinteressant paneldiskussion til sidst mellem Cass Sunstein, Steen Riisgaard og Ole Andersen.

Cass Sunstein

Cass R. Sunstein

Emnerne var primært gruppeprocesserne i en bestyrelse: Hvordan man sikrer fuld vidensdeling, opmærksomhed, rationalitet, samarbejde og den nødvendige åbenhjertighed og kritiske distance, selvom man kender hinanden godt. At de formelle forhold omkring bestyrelsens sammensætning – uafhængighed, tidsbegrænsning etc. – var i orden, blev betragtet som forudsætning for drøftelsen. En del af pointerne vil fremgå af artiklen om Cass Sunsteins bog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.